سلام و درود خدمت همه مخاطبان دکتر استارتاپ ، این روزها شدیدا در حال یادگیری ، بروز رسانی ، حضور در کارگاه ها و شبکه سازی هستم ، هم اکنون برای مدتی اومدم سیلیکون بیچ که بعد از سیلیکون ولی یکی از پویا ترین اکوسیستم های کارآفرینی آمریکاست.به تدریج آموزه ها رو منتشر خواهم کرد.مطلبی که در ادامه براتون نوشتم از اهمیت ویژه ای برخورداره ، مطلبی در مورد آینده ، و اینکه در آینده کارها در دنیا چطور انجام خواهند شد ! همه ما باید با نگاهی به آینده قدم های امروزمون رو برداریم ، آگاهی از ترند ها و اتفاقاتی که در کشور های پیشرفته رخ می ده می تونه بسیار بسیار آموزنده باشه . این اتفاقات و ترند ها ( روند ها ) حاوی فرصت های زیادی برای بهره برداری هستند.
مدتی است که برای طراحی سرویس های جدید دارم روی روند ها تحقیق می کنم ، در کنفرانس هفته ناب ، که مطالبی رو قبلا در این پست و این پست ازش منتشر کردم ، ارایه ای وجود داشت در حوزه آینده سیستم ها و پلتفرم های انجام کار ! کلا روی این موضوع تمرکز شده بود که آقا ، در آینده کارهای امروز چطور انجام میشه ! وضعیت نیروی کار به چه صورت خواهد بود!
از طرفی بعنوان یک فرد کنجکاو دنبال این بودم که مهدی ، در آینده چه جهت گیری شغلی و حرفه ای رو باید برای موفقیت و تاثیر گذاری بیشتر انتخاب کنی ! خودتان شاهد هستید که این روز ها سیستم های سنتی در حال دگر دیسی هستند !
در آینده شما دیگر مراکز خرید بزرگ فروش موبایل و کامپیوتر نخواهید دید ، نهایتا چند فروشگاه بزرگ از برند های معتبر موبایل و کامپیوتر! ( دیجیکالا – نمونه ایرانی و آمازون این بازار سنتی را تغییر داده اند )
سیستم حمل و نقل بواسطه حضور استارتاپ هایی مثل Uber متحول شده است ! ( در ایران هم استارتاپ هایی مثل اسنپ ، تپسی و… در حال تغییر این بازار سنتی هستند )
فریلنسری ، مفهومی است که بازار نیروی متخصص را متحول کرده است و یک دگردیسی عجیب در آن رخ داده است ، افراد ترجیح می دهند آزادانه تر کار کنند !
( بماند که در ایران به زودی با یک بحران نیروی کاری فنی مواجه خواهیم شد – این موضوع را صد در صد مطمئن هستم )
بازارهایی مثل مسکن ، تهیه غذا ، فروش کالا های دست دوم و…. در حال تغییر و تحول هستند !
ولی سئوال این است که آقا آینده چه خواهد شد ! داستان چیه !
در سیلیکون ولی شنیدم که قراره Uber در آینده ماشین های هوشمند را جایگزین افراد ( راننده ها ) بکنه ! یعنی در آینده ای نه چندان دور ، بسیاری از راننده های Uber بیکار خواهند شد !
این ماهیت ارزش آفرینی است ( که اشتباه کارآفرینی ترجمه شده است = در کارآفرینی ( ارزش آفرینی ) تعداد شغل مطرح نیست ، مسئله ایجاد ارزش است ، حالا شغل ایجاد بشود چه بهتر ، ولی ممکن است هزاران شغل از بین بروند )
با این حال در سخنرانی ارایه شده در هفته ناب به این نکته اشاره شده بود که تاکید بر روی خدمت است نه تولید ( خوب اینو بارها و بارها شنیدیم ) ، یه نظر من هم تاکید کردن بر روی صنعت خدمات ، به جای تولید،در ایران کار درستی است ( البته این نظر شخصی من است )
امروزه خدمات ، با هزینه کم ، با قابلیت پاسخ گویی فرد به فرد ، زمان ارایه پایین ( منظورم سرعت بالا ) در حال ارایه شدن هستند.
ولی جالبه بدونید که خدمات در آینده از طریق شبکه های توزیع پیشرفته و همکاری های مشترک ( فرض کنید Uber و amazon با هم همکاری مشترک داشته باشن در ارسال بسته ها ) ارایه خواهند شد ، در این ارایه خدمات ، داده مهمترین عنصر است ( داده های سفارش دهنده ، داده های کالا ، رفتار مصرف کننده و… )
در آینده شما با یک کلیک کلی خدمات پیچیده دریافت خواهید کرد ( با یک کلیک نرم افزار تولید میشود ، با یک کلیک مالبات پرداخت می شود ، با یک کلیک خدمات حقوقی دریافت خواهید کرد و…. ) = البته در مورد نرم افزار من بسیار هیجان زده هستم که چطور خواهد بود !
در آینده ابزار های هوشمند کم کم ، جای انسانها را برای انجام کارها می گیرند ! این پیش بینی از ۱۰ سال آینده است !
در حال حاضر ارایه خدمات و حل کردن مشکلات امروزه مردم به سبک زیر در حال انجام است ، نقاط آبی عامل های انسانی هستند
در آینده ای نه چندان دور ماشین ها به کمک انسانها می آیند و بخشی از کارها توسط ماشین های هوشمند انجام می شود ،نقاط قرمز عامل های هوشمند هستند.
درآینده ای دورتر ، تقریبا همه کارها توسط ماشین های هوشمند انجام خواهد شد ! ( آدم یاد فیلم های علمی تخیلی می افته ، جاییکه دنیا توسط ماشین تسخیر شده )
تصویر زیر هم یک نگاه به تاریخ کار و شیوه انجام کار دارد.
نکته جالب این است که در آینده ای نزدیک ( تصویر با زمینه آبی ) ، انسان به عنوان یک عامل انجام کارها ، در داخل یک زنجیره قرار خواهد گرفت . او خرده کارهایی را که ماشین توان انجام آن را ندارد ، انجام می دهد ، و ماشین هوشمند ، به انسان در انجام دادن کارها کمک خواهد کرد! این تصویری از آینده کاری است که در آن هوشمندی و علم داده از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
جالب است بدانید که ۵۰ درصد کارهای آمریکا تا سال ۲۰۲۵ با استفاده از پلتفرم های فریلنسری انجام خواهند شد.
جمع بندی این ارایه مفید:
نکته هایی برای استارتاپ ها :
۱ – نیرو های انسانی در آینده علاقه به کار از طریق فریلنسری را دارند ! نیروی کار هوشمند تر شده و برای استخدام دایمی علاقه به محیط های ویژه ، مزایای ویژه و سهام خواهند داشت !
۲ – هوش مصنوعی و AI یکی از جوانبی است که در آینده و دورنمای کسب و کار استارتاپی خودتون باید بهش فکر کنید !
۳- داده و دیگر هیچ ! به دنبال علم داده بروید و کمی از آن سر در بیاورید!
امیدوارم این مقاله تونسته باشه یک دورنمای مناسب از آینده کار و سیستم های کاری رو ارایه داده باشه !
منتظر نوشته های هیجان انگیز بعدی باشید !
مقاله جالبی بود. با اینکه نکته که در ایران با بحران نیروی فنی مواجه خواهیم شد موافقم. ما از هم اکنون این بحران رو حس می کنیم. در همین خصوص هم یک مقاله با عنوان “با بحران نیروی کار در بخش IT چه کنیم؟” به نگارش در آوردم:
https://goo.gl/bTiGZD
در خصوص فعالیت از نوع فریلنسری هم دوستان می تونن به سایت parscoders.com که اولین وب سایت ایرانی برای فریلنسرهاست رجوع کنن و این مهارت رو بیش از بیش تقویت کنند یا از آدرس زیر در وبلاگم بیشتر در این مورد بدونن:
http://silvercover.ir/tips-for-freelancers
حامد جان ، جالبه بدونی اصل این سخنرانی در مورد محیط های تبادل کار ( سفارش و انجام اون ) بود ، اینکه آینده وبسایت های فریلنسری چه خواهد شد !
کار شما در مجموعه پارس کدرز بسیار ارزنده هست و آینده درخشانی خواهد داشت.
تحلیل و یادداشت دست اول و خوبی بود. خواندین و پر نکته و پر از درس برای کسانی که در فضای ارزشآفرینی فعالیت میکنند.
سلام آقا مهدی عالی بود مطلبتون . منتظر مطالب شیرین شما هستیم
سلام واحترام استاد علیپور:
ممنون بابت مقاله ۱۰۰ درصد اورجینال و نابتون…..
کی از ضروریات مهم سیاستگذاری در دنیای امروز، ملاحظات آینده نگری است. اثرات بسیاری از وقایع با تأخیر ظاهر میشود و در زمان بروز این اثرات، سیاستگذاری تنها میتواند کارکردی انفعالی داشته باشد.
سلام . خسته نباشید . جالبه این موضوعی هست که هر روز برای تعداد زیادی از افراد بیان می کنیم . می پرسند چطور ممکنه در یک دقیقه سایت طراحی بشه ؟ و ما می گیم بله میشه ، با نرم افزار این کار ممکن می شود.
سایت سازآنلاین یوتاب یک کار استارتاپی هست که در یک دقیقه یک سایت فول امکانات و حرفه ای رو طراحی می کنه و کاملا با فرمایشات شما هم سو هست .
شاید نیروی کار طراحی سایت جای خودش را به نرم افزار سایت ساز داده اما سرعت و دقت و راحتی طراحی سایت و قیمت مناسب آن باعث شده افراد زیادی بتونن خیلی راحت کسب و کارشان را به دنیای مجازی معرفی کنند .
http://utabweb.net
موفق باشید .
فعالیت، تحقیق و مطالعه در شرکت های سخت افزاری حاضر که قابلیت مقابله با شرکت های دیگر در سرتاسر نقاط جهان را دارند. طراحی و پیاده سازی سیستم های کامپیوتری سفارشی
ارتقا کیفیت سخت افزار موجود بوسیله اصلاح های نرم افزاری و سخت افزاری، از جمله بازار کار مرتبط با این رشته است.
وبساییتون عالیه.بهتون تبریک میگم