مقدمه

قبل مطالعه این پست ، لازمه چند نکته رو متذکر بشم

من سابقه ۱۰ ساله برنامه نویسی دارم ، از سال ۷۸ تا ۸۸ ، علاقه شدیدی به مهندسی نرم افزار دارم ،در زمینه  معماری نرم افزار و تحلیل شی گرا خیلی مطالعه کردم ، واقعیت تلخی که این روزها با آن مواجه هستم این است که قشر جوان برنامه نویس امروزی ، تحمل و حوصله چندانی به حل مسئله ندارند ، جستجوگر نیستند ، قصد توهین نیست ،ولی این مهارتهایی است که در آینده ای نه چندان دور ، جامعه آی تی ایران را دچار بحران خواهد کرد ، البته این بحران از الان شروع شده ، برنامه نویس خوب و حرفه ای کم پیدا می شود ! اطلاعاتی که در این پست منتشر شده مربوط به توسعه دهندگان است ( فرق توسعه دهنده و برنامه نویس را قطعا میدانید )

یکی از مواردی که  شما به عنوان یک موسس استارتاپ باید در نظر بگیرید ، هزینه های تولید نرم افزار است ، در دنیای استارتاپ ناب و توسعه چابک ، همیشه بر روی این نکته تاکید می شود که هر فعالیتی که شما انجام می دهید باید یک ارزش برای شما ایجاد کند، در غیر اینصورت یک اسراف به شمار می آید !

قبلا در این پست در این مورد صحبت کرده بودم که ما کلا خیلی مفید کار نمی کنیم ! در اینترنت در حال جستجویی در این زمینه بودم که ویدیویی خیلی جالب در زمینه هزینه های تولید محصولات نرم افزاری و مقایسه این هزینه ها با ایران و سایر کشور ها پیدا کردم ، این ویدیو مربوط به یک کنفرانس در مورد پی اچ پی ( کنفرانس ایران  پی اچ پی )است که توسط آقای حمیدرضا عباسی ارایه شده است. در این ویدیو به مشکلات و سختی های شغل برنامه نویسی اشاره شده است.که پیشنهاد میدم حتما این ویدیو رو ببینید ، جالبه !

در ادامه خلاصه ای از نکات موجود در این ویدیو رو برای شما گردآوری کردم که امیدوارم مفید واقع بشه !

 

براساس تحقیقاتی علمی صورت گرفته حداقل کد تولیدی به ازای هر نفر ماه بین ۳۰ تا ۹۰۰ خط کد در شرکت های مختلف دنیا ( بسته به نوع پیچیدگی برنامه ها ) می باشد

در آمد سالانه یک برنامه نویس ۷۵در آمریکاحدود ۷۵ هزار دلار است ( متوسط درآمد). اگر فرض کنیم که یک برنامه نویس ۹۰۰ خط کد درست می نویسد ، هزینه نوشتن هر خط کد به صورت زیر محاسبه می شود :

حقوق سالیانه ! ۷۵۰۰۰ دلار ،حقوق  هر ماه ۶۲۵۰ دلار و اگر این حقوق را تقسیم بر ۹۰۰ خط کد کنیم ،  می شود ۶٫۹ دلار.

با دلاری حدود ۳۴۰۰ حدود، تقریبا  ۲۵ هزار تومان می شود. البته این برای خارج از ایران است !

مشکلات شغل برنامه نویسی

مشکلات جسمی

چاقی = ۸۰ درصد برنامه نویسان این مشکل را دارند !

دیابت سطح ۲

حملات قلبی  ۳۵  سالگی به بعد !

مرگ بعلت عدم تحرک = تحقیقی درسال  ۲۰۱۱ نشان می دهد که  ،اگر روزانه بیش از ۱۱ ساعت پشت میز بنشینید ،۸٫۵ سال از عمر شما کم می کند!

مشکلات چشم

کمر درد

مشکلات شانه دست و مچ !

دو سندروم مهم در این زمینه برای برنامه نویسان ایجاد می شود ،سندروم تونل کارپ و کوپیتال ! ( این سندروم ها ،مشترک بین برنامه نویس ها و گیتاریست ها است ، یه جستجو در اینترنت شما رو با تصاویر شگفت انگیزی مواجه می کنه !)

 

مشکلات روحی

افسردگی : تنهایی کار کردن و محوری بودن شغل و استرس زیاد !

سندروم خستگی مزمن : بعلت مصرف بیش از انداز کافئین و عدم تحرک

وسواس فکری : ذهن شما همیشه درگیرراه حل ها و رفع باگ است!

از دست دادن اعتماد به نفس

برنامه نویس ها معمولا درونگرا هستند ( درونگرایی بد نیست ولی باید کمی اجتماعی شوید ( در پستی ویژه به این موضوع اشاهر می کنم  )

سندروم ایمپاستر : شما موفقیت های گذشته را فراموش می کنید و همیشه فکر می کنید دیگران از شما بهتر هستند این سندروم بیشتر در مورد برنامه نویسانی است که در تیم ها کار می کنند.

سندروم Real Programmer  : این تفکر غلط که برنامه نویس خوب برنامه نویسی است که شب ها، روز کاریش باشد ، تفریحش برنامه نویسی باشد و… کتابی نیز در این زمینه با نام  پیاده روی مرگ  نوشته شده است.

دانشگاه استنفورد آمریکا ،بر اساس تحقیقی ،اثبات کرده که زیاد کار کردن به نفع برنامه نویس ها نیست ، ۴۰ ساعت کار یک برنامه نویس در هفته ، خیلی بهتر از ۶۰ ساعت کار کردن با استرس و مداوم و بدون استراحت است. !

در مورد درآمد ،جالبه بدونید که کشور هایی در دنیا هستند که درآمد برنامه نویسان در اونها کمتر از ایران است ، این کشور ها عبارتند از :هند، اندونزی، پاکستان ، فیلیپین

در آمد متوسط یک برنامه نویس در ایران  ۸۹۰۰ دلار در سال

بعد از ایران کشور های اوکراین ، ترکیه ، مالزی قرار دارند.

جالبه بدونید که در ترکیه درآمد یک برنامه نویس  ۱٫۵ برابر درآمد یک شغل عادی است

این در حالیه که در پاکستان درآمد برنامه نویس ۷ برابر درآمد یک شغل معمولی است .

شاخص مکدونالد : از اونجاییکه مکدونالد در ۱۲۰ کشور دنیا شعبه داره و معمولا کیفیت این محصول از استاندارد مشابهی برخور دار است ، اقتصاد دانان به تازگی از شاخصی با عنوان Big mac Index استفاده می کنند که قدرت خرید را می شود با استفاده از آن مقایسه کرد!فرض کنید دو قشر یکسان ، مثلا دو برنامه نویس ، در دو کشور مختلف ، قدرت خریدشان در مورد یک کالای خاص چقدر است ؟ ( مثلا خرید یک )! این مقیاس برای من جالب بود!

 

سال ۲۰۱۵ : بهشت برنامه نویسان کجاست ؟ بر اساسی تحقیقاتی معتبر بواسطه شاخص Big mac و متوسط درآمد سالانه ، کشور های زیر بهشت برنامه نویسان شناخته شده اند ( توضیحات تکمیلی در ویدیو هست )

کانادا

نیوزلند

سوئد

آلمان

استرالیا

دانمارک

ایالات متحده ( رتبه ۱ )

سوئیس

 

محاسبه شاخص بیگ مک در ایران

فرض کنیم یک برنامه نویس در ایران ،ماهی سه میلیون تومان حقوق بگیرد ، و همبرگر مک دونالد به قیمت  ۱۵۰۰۰تومان در ایران فروش برود ، یک برنامه نویس می تواند در سال ۲۴۰۰ همبرگر بخرد ، این در حالی است که در کانادا این عدد ۱۰۰۰۰ است  !

درپایان : یادتون باشه ممکنه دچار این خطا بشید که آقا پس اونور همه چیز ردیفه ! به این تحلیل توجه کنید !

فرض کنید یک برنامه نویس در آمریکا در ماه ۵۰۰۰ دلار درآمد داشته باشه ! اجاره خانه  ای ۱ خوابه در سیلیکون ولی ( سن خوزه ) ۲۵۰۰ دلار است ( البته کلا این منطقه گران است )، خلاصه اینجور با خودتان حساب نکنید که اوهههه ماهی ۱۸ میلیون درآمد به پول ایران داره در میاره ! آره ولی هزینه های زندگی هم بالاست ، باید حدود ۱۰میلیون به پول ایران هم اجاره خونه بده !

امیدوارم این مطلب مفید واقع شده باشه ! منتظر نظرات تکمیلی شما هستم