۱۲ هشدار مهم برای استارتاپ ها
قبلا در مورد شکست استارتاپ ها و عارضه یابی استارتاپ ایرانی مطلبی رو منتشر کرده بودیم ،اخیرا هم یک وبنیار با موضوع سرطان استارتاپی در ایران رو برگزار کردیم ،در سفرم به سلیکون ولی فرصت حضور در کارگاه های مختلف و بروز رسانی خودم را پیدا کردم ، جالبه بدونید که موضوع خیلی از کارگاه ها برپایه انتقال تجربیات شکست بود ، تصمیم گرفتم یک جمع بندی کلی از آموزه های این کارگاه ها در زمینه دلایل شکست یک استارتاپ را با شما به اشتراک بگذارم. بیشتر این آموزه ها مربوط به کارگاه مربی گری استارتاپ ناب هست که استادم بزرگوار آش موریا اونو برگزار کرده بود.به نظر میرسد که موسسین استارتاپ ها همیشه باید به این نکات توجه داشته باشند تا ضریب شکست خودشان را به حداقل برسانند.این دلایل بر اساس تحقیقات دانشگاهی جمع آوری شده اند، آنها را جدی بگیرید.
چرا اینقدر در مورد شکست استارتاپ ها هشدار می دهیم !
ببینید ، مهمترین منبع شما ، زمان است ، شما قرار است بسیاری از ساعات عمر خودتان را صرف راه اندازی یک استارتاپ کنید ، آن هم بصورت فشرده ، پس هر چقدر از چالش های این مسیر آگاهی پیدا کنید به نفع شماست ، شما با آگاهی از این نکات ، دقت خود را در مسیر پیشبرد اهداف کسب و کارتان را بالا برده و ریسک خودتان را کاهش می دهید.شما قرار است یک کسب و کار پایدار را پایه ریزی کنید و از آن لذت ببرید . پس این نکات را به دقت مرور کنید.
۱ نبود منابع مالی کافی :
بسیاری از استارتاپ ها به دلیل نبود منابع مالی ، یا هدر دادن منایع مالی دچار مشکل می شوند ، معمولا موسسین مهارت مدیریت مالی را ندارند و از طرفی استراتژی های نادرستی را در راهبری استارتاپ خود اتخاذ می کنند که در نهایت باعث هدر رفتن منابع مالی می گردد.
۲ تیم ضعیف :
شما برای راه اندازی یک استارتاپ در طول زمان نیاز به تشکیل یک تیم چند منظوره دارید ، برنامه نویس ، بازاریاب ، طراح و… معمولا یکی از مهمترین عواملی که سرمایه گذاران به آن توجه می کنند ، تیم کاری و توانایی این تیم در عبور از بحران های مسیر کارآفرینی است.بسیاری از استارتاپ ها به دلیل ترک اعضای تیم ، از بین رفتن انگیزه ، مشکلات بین فردی و… منحل می شوند.
۳ محصولی اشتباه :
استارتاپ ها ، همانطور که قبلا هم به آن اشاره کردیم ، معمولا ، متاسفانه محصولاتی اشتباه تولید می کنند ! یعنی محصولی را تولید می کنند که اصلا کسی به آن نیاز ندارد.با استفاده از تکنیک های اعتبار سنجی می شود از اینکار اجتناب کرد.
۴ زمان بندی نادرست :
منظور این هشدار این است که شما در زمان نادرستی اقدامی را انجام دهید ، مثلا ارایه محصول در زمان نامناسب ، یا تولید محصولی که مربوط به آینده است و نیاز بازار امروز نیست ! یا یک امکان و ویژگی محصول را در زمان نامناسبی ارایه دهید ، اینها همه مثال هایی هستند که ممکن است باعث شکست شما شوند.
۵ عدم وجود مشتری به اندازه کافی :
ممکن است شما محصول مناسبی را تولید کرده باشید ،ولی حجم مشتریان و توان مالی آنها آنقدر محدود باشد که نشود یک کسب و کار پایدار را بر اساس آن برنامه ریزی کرد.پس حجم بازار را همیشه مد نظر قرار دهید.
۶ رقابت :
وجود رقیبان زیاد و رقابت فشرده در یک بازار خاص نیز یکی از دلایل شکست استارتاپ ها می باشد . سعی کنید در اقیانوس قرمز وارد نشوید ( منظور بازاریی است که رقابت در آن زیاد است ) یا اگر قرار است وارد شوید ، مطمئن شوید که از ارزش کلیدی و مزیت رقابتی ویژه ای برخوردار هستید!
۷ عدم تمرکز :
قبلا مطلبی را در زمینه تمرکز منتشر کرده بودیم ، شما باید در استارتاپتان متمرکز روی ایده تان کار کنید ، آن هم با اولویت هایی خاص.پیشنهاد میشود که روی ۳ مشکل اصلی که ایده استارتاپی شما قرار است آن را تسهیل کند تمرکز کنید ، در بعضی از تیم های استارتاپی ، معمولا دیده می شود که می خواهند همه جوانب ایده را یکجا پیاده سازی نمایند ، این کار ، اشتباه است ، شما باید یک روال تدریجی را برای ارایه ارزش و محصول به مشتری پیش بگیرید.
۸ نداشتن عشق و علاقه و انگیزه کافی :
هنگامی که تصمیم به راه اندازی یک استارتاپ گرفتید ، به این نکته فکر کنید که آیا حاضر هستید دو سال از عمرتان را بدون وقفه و با تمرکز بر روی این ایده صرف کنید ؟ یک سئوال کلیدی تر ، اصلا شما میدونید به چه چیزهایی علاقه دارید؟ استعداد های شما چیست ؟ شما فقط با داشتن علاقه و انگیزه می توانید این مسیر را طی کنید.در آینده مطلبی ویژه در زمینه ویژگی های کارآفرینان منتشر می کنیم که خیلی می تواند دراین زمینه به شما کمک نماید.
۹ موقعیت جغرافیایی مناسب :
یک واقعیت را قبول کنیم ( البته آن را به یک محدودیت تبدیل نکنیم) ، در برخی شهر ها و موقعیت های جغرافیایی ممکن است امکانات و منابع بهتری برای استارتاپ شما فراهم باشد، نمی گویم که باید حتما مهاجرت کرد ، ولی شاید بتوانید بصورت ریموت هم از این منابع بهره مند شد . با این حال در تحقیقات انجام شده ، این فاکتور مطرح شده که موقعیت مکانی در موفقیت استارتاپ ها نقش مهمی دارد.
۱۰ عدم سودآوری :
ایده خوب است ، منطبق بر نیاز های بازار است ، ولی شاید هزینه ارزش تولید شده با درآمد کسب شده تناسب منطقبق نداشته باشد ، یعنی چی ؟ یعنی اینکه شما سود آن چنانی از این محصول و خدمتی که ارایه می دهید نمی توانید کسب کنید ! بعضی مواقع دیده شده که هزینه هایی بی دلیل که به راحتی می توان مانع آنها شد ، باعث کاهش سود شده است.عدم سودآوری باعث بروز مشکلات مالی ، کم شدن انگیزه و… منجرب شود.پس در فاز اعتبارسنجی این موارد را مد نظر قرار دهید.
۱۱ فرسودگی فرآیند استارتاپی :
این نکته خیلی مهم است که در طی کردن مسیر کارآفرینی ، تعادل را حفظ کنید ، خودتان را محدود به کار نکنید ، به تفریح و سلامت خودتان هم توجه داشته باشید ، برخی مواقع باید صبور باشید ، و انرژی خودتان را حفظ کنید ! فرسودگی زمانی رخ می دهد که ساعت های زیادی کار می کنید و هیچ خروجی مناسبی حاصل نمی شود ، اینجاست که ممکن است کم بیاورید! پس مراقب باشید.کمی به خودتان برسید!
۱۲ مشکلات قانونی :
یکی از دلایلی که در کارگاه ها و جلساتی که شرکت کردم در زمینه شکست استارتاپ ها به آن اشاره شده بود مسایل قانونی بود ، حفظ محرمانگی ، نحوه تقسیم سهام ،ثبت برند،مالیات، ارزش گذاری و… از جمله مسایلی بود که باعث شکست تعداد زیادی از استارتاپ ها شده بود ، واقعیت این است که در این زمینه خیلی در ایران اطلاعات جامعی وجود ندارد ولی مشورت با یک وکیل و حسابدار میتونه در این زمینه به شما خیلی کمک بکنه.
بسیار خوب ، امیدوارم این هشدار ها را جدی بگیرید وکمتر دچار مشکل بشوید.موفق و پیروز باشید.
سلام
بسیار ممنون از نوشته ها و تجربیات خوبتون.
شما چطور موفق به حضور در سیلیکون ولی شدید؟
در ibridge جز برندگان بودید؟
ما جزو ۴۰ تیم برتر از ایران بودیم ، ولی در نهایت جزو ۵ تیم نهایی انتخاب نشدیم.
در مورد سیلیکون ولی در سفرنامه استارتاپی توضیح دادم
مرسی از این سایت خوبتون
سلام وقتتون بخیر
در مورد هشدار استارت آپ آیا به نظر شما ریموت کار کردن اعضای تیم بدین صورت که در منزل و با استفده از سورس کنترل ها و دیگر ابزارها روش مناسبی هست؟
دوم اینکه در مورد انتخاب تکنولوژی مورد استفاده اگر متوجه این امر بشیم که تکنولوژی انتخاب شده کاربردی و آینده نگرایانه اما تا حدی وقت گیر است آیا مهاجرت به تکنولوژی ساده تر و با زمان مصرفی کمتر عملی مناسب است؟
با تشکر
محمد حسین عزیز ، حقیقتش اگر امکان کار در یک مکان باشد خیلی بهتر از ریموت کار کردن هست ، مگر اینکه تعهد تیم بالا باشه
ببینید در مورد تکنولوژی ، خیلی بستگی به ایده شما داره ، ولی هرچقدر بتونید برای اعتبار سنجی سریعتر و از تکنولوژی ساده تر استفاده کنید بهتر است ، برای این میگم سرعت مهمه برای اینکه ببینید اصلا خاطرخواه داره یا نه !
یادتان باشد ، باز هم می گویم بسته به نوع استارتاپ و ایده شما داره ، خیلی در روز های اولیه درگیر بهره وری ، Performance و پیش بینی شرایط جدید ( مثلا ۱۰۰۰ کاربر همزمان نباشید) روزهای اول فقط قرار است اعتبار سنجی صورت گیرد.
پس خیلی بهش توجه نکنید.
درود
سلام خسته نباشید
میخواستم ببینم برای یک فروشگاه اینترنتی به تیم آی تی در درون تیم نیازمندیم یا با برون سپاری نیز میشه این کار رو انجام داد؟
بستگی به استراتژی شما داره ، اگر یک تیم یا شرکت متعهد میشناسید که پشتیبانی مناسبی رو ارایه بدن و نیاز هاتونو برطرف کنن ، برون سپاری ایرادی نداره ، چون معمولا فروشگاه های اینترنتی معمولی ، از سیستم های مدیریت محتوا استفاده می کنن !
ممنون از شما
موفق باشید
مرسی ممنونم عالی بود سپاس
مرسی ممنونم عالی بود سپاس
عالی بود ممنون
یه منابع جامع در خصوص راه اندازی استارتاپ حرفه ای می تونین به من معرفی کنید ؟
درود بر شما پیشنهاد میدم مجموعه ویدیو های منو در وبسایت فرانش ببینید ،
https://faranesh.com/tutors/DrStartup
بی نظیر است. ممنون برای به اشتراک گذاری. موفق باشید
این پست را خیلی دوست دارم
از شما تشکر میکنم بابت این همه خلاقیت.
موفق باشید.
سپاس فراوان.
بی نظیر است. ممنون برای به اشتراگذ گذاری. موفق باشید
مقاله مفیدی است. تشکر از شما برای دانش خود را به اشتراک بگذارید. از شما بسیار سپاسگزارم از محبت شما
خیلی عالییی بود.ممنون
بسیار سپاس گذارم از اطلاعاتی که در اختیار ما قرار دادید.
بسیار سپاس گذارم…
سایت فوق العاده ای دارید.
فوق العاده بود
ممنون از اشتراک گذاریتون
مرسی
با سللام
سایتتون حرف نداره
من با دقت همه مطالبش رو دنبال می کنم
با تشکر
مطالبتون بسیار کاربردین
بی نهایت سباس
سایتتون حرف نداره
واقعا خسته نباشید
با تشکر
عالی بود ، از شما و همکارانتون متشکریم
ممنون عالی بود
ممنون
واقعا استفاده بردیم
بسیار سپاسگزارم از اطلاعاتی که در اختیار ما قرار دادید.
محتوای مفیدی است
امیدوارم در این راه موفقیت های بیشتری کسب کنید
مرسی از سایت خیلی خوبتون
ممنون
خیلی خوب بود
تنکس
ممنون
سایتتون حرف نداره
معرکه بود
دست همگی درد نکنه
عالی بود
سپاس
سایت بسیار خوبی دارید
من از منعی که معرفی کردین استفاده کردم باز منبع قوی سراغ دارین معرفی کنید در خصوص راه اندازی استارتاپ کوچیک
کار سختیه. باید ایده خاص داشته باشه آدم
ممنون مطلب عالی بود
سپاس از نویسنده
بنظرم ایده خاص باشه دیگه مشکلی نیست
ممنون از شما
ممنون از مطالب خوبتون
سایتتون فوق العادس
ممنون از مطالب خوب و ارزشمندتون
موفق باشید
مقالش عالی بود
لایک دارین
تیم قوی باشه همش حل میشه
از این که این مطلب خوب رو گذاشتید سپاس
ممنون از سایت خوبتون
خیلی مطلب خوبی بود ممنون
بیشتر بستگی به ایده ی استارتاپ و خود افراد داره که چطور همکاری دارن و تقسیم وظایف و انتظاراتی که از همدیگه دارن چطوریه
ممنون از اطلاعات خوبتون
ممنون برای به اشتراک گذاری
سلام.
مطلب مفید و جامعی بود . من تازه با سایت تون آشنا شدم . سایت خوبی دارید موفق باشید
مرسی مطلب جالبی بود .
سایت خوبی دارید ادامه بدید .
یه منابع جامع در خصوص راه اندازی استارتاپ حرفه ای می تونین به من معرفی کنید ؟
پیشنهاد میدم یه سری به دوره های آموزشی من در فرانش بزنید
https://faranesh.com/author/DrStartup
با تشکر از شما
آیا شما میتونید برای راه اندازی یک استارتاپ در ایران هم پیشنهاد بدید ؟
واقعیت اینه که فرصت ها رو خودتون کشف کنید بهتره ! اینجوری احتمال موفقیت و پایبندی به کار بیشتر هست تا من پیشنهاد بدم.
به نظر من هم تحلیل رقبا و شناخت مشتری هدف مهم است. ممنون مقاله خوبی بود
نکات بسیار کاربردی بود، در عین حال که ساده به نظر میرسیدن
مطالب سایتتون عالیه
تشکر بخاطر انتشار مطالب آموزنده
طراحی سایت عالیه
سپاس تشکر از اطلاع رسانی
سایتتون پر از مطالب خوب هست
ممنون از سایت بسیار عالی .و کاربردیتون
بسیار خوب و عالی واقعا باید استارت آپ ها این نکات رو رعایت کنن.
با سلام و درود و خسته نباشید از مطلب خوبتون
ببخشید شما کانال تلگرامی هم دارید؟
درود بله @DrStartup
سلام
واقعا استفاده کردم ممنون از شما
متاسفانه خیلی از استارت آپ ها این موضوعات رو رعایت نمیکنن…
واقعا کار برای استارت آپ ها سخت هست و فقط درصد خیلی کمی از اون ها میتونن موفق باشن
ممنون از سایت کاربردیتون
محتوای مفیدی است
امیدوارم در این راه موفقیت های بیشتری کسب کنید
خسته نباشید
خیلی ممنون از مقاله خوبتون
یجورایی من الان با همش دست به گریبانم 🙁
در استارتاپ قبلی که شروع کردیم و به شکست مواجه شدیم نبود منابع مالی کافی و عدم وجود تیم خوب و کم شدن انگیزه و در استارتاپ کنونی که شروع کردیم تمام گزنیه ها را باز هم نداریم. ولی این یکی امیدوارم که با شکست مواجه نشه.
مطالب کاملا صحیح بودند ، فرسایشی شدن روند کار نیروها رو خیلی دلسرد و بی انگیزه میکنه
با گسترش دنیای مجازی و نقش اینترنت فکر می کنم نقش موقعیت جغرافیایی کم رنگ تر شده
مقالهی خیلی مفیدی بود
ممنون آقای علپور
باسلام و خدا قوت به شما مدیریت محترم سایت و همکاران عزیزتان
از بابت اینکه مقالات آموزشی خیلی خوب و با کیفیت تولید می کنید از شما سپاسگزاریم.
برایتان موفقیت روز افزون از پروردگار یکتا آرزومندم!
همش درسته ولی برای داشتن یه تیم حفه ای و غیره منابع مالی خوبیهم میخاد
میا یاد گرفتیم به قول یاس با صفر کاری کنیم که بقیه با صدتا ۱۰۰ نتونستن انجامش بدن
موفق باشید
بسیار عالی و مفید بود
ممنون
مقالات آموزشی خیلی خوب و با کیفیت تولید می کنید ممنون
ممنون از وقتی که بابت تالیف این مقاله کردین
ممنون از مقاله ی مفیدتون
تشکر از اطلاعات مفیدتون
پیروز باشید
مقالهی خیلی مفیدی بود
ممنون آقای علپور
مطالب مفیدی بود تشکر
سلام
مقاله بسیار کاملی بود ممنونم
خیلی سپاس از اطلاعات مفیدی که دادید
سلام مقاله خیلی مفید بود.ممنون که اینجور مطالب مفید رو به اشتراک میزارید.موفق باشید
در زمینه راه اندازی استارت آپ ها خیلی کمک کرد.بازم از این مطالب توی سایت بزارید
ممنون بابت محتوا خوبنتون عالی بود واقعا
سلام
مقاله بسیار کاملی بود واقعا ممنون.
به همه مشکلات اشاره کردید به ویژه گزینه ۱ یعنی مشکل مالی که از همه مهمتر هستش و اگه ایده بدون پول باشه و بلعکس به هیچ عنوان نمیشه راه اندازیش کرد.
عالی بود.مرسی بابت مقاله خوبتون
سلام جناب مهدی علیپور
بسیار آموزنده و مفید بود ، از اشتراک گذاری تجربیات بسیار ممنونم ، موفق باشید
عالی بود
سلام برای مشکل اول یعنی نبود منابع مالی میشه کاری کرد.؟ فکر کنید من ایده ای دارم که وافعا پولساز هست و دنبال سرمایه گذار هستم این سرمایه گذار رو از مجا باید پیدا کنم؟ میشه راهنمایی کنید.