این مطلب به درخواست وبسایت راکت (Roocket.ir )تهیه شده ، از من خواسته شده تا در مورد روتین های روزمره ، سبک کاری ، فضای کارم و ابزارهایی که استفاده میکنم براتون توضیح بدم :
اگر منو میشناسید که هیچ ، اگر نه میتونید اینجا رو برای آشنایی بیشتر با من ببنید.
قبل از اینکه توضیحاتم رو بخونید باید این نکته رو براتون توضیح بدم که من ۳ ماه از سال ایران هستم والباقی سال رو در آمریکا در کالیفرنیا زندگی میکنم.یک شرکت دانش بنیان ایران دارم و اکثر کارهامو ریموت انجام میدم.شاید بپرسید آمریکا چیکار میکنم ! اینجا در حال لانچ کردن یک استارتاپ بین المللی هستیم و مسیر ارایه به سرمایه گذار و دوره های شتابدهی رو طی میکنیم.یه جورایی من نماینده تیم ایران هستم.از طرفی اینجا فرصت های بسیار زیاد و خوبی برای آپدیت کردن خودم دارم.
ونکته آخر اینکه تخصص من : مدیریت محصول با رویکرد متد استارتاپ ناب هست.
دفتر ( ایران ):
دفتر ما در ایران در دانشگاه فردوسی مشهد ، در مرکز رشد علوم انسانی قرار داره . فضایی معمولی و پر نشاط.الان بیشتر کارها به صورت ریموت انجام میشه ، یکی از نیروهامونم سرباز شده که خیلی نگرانش هستیم.فضای دفترمون ۲۰ متر هست ، و از بورد های فیزیکی اسکرام برای مدیریت کارهامون استفاده میکردیم ( در حال حاضر که من ایران نیستم روی آوردیم به ابزارهای دیجیتال ) . محصولی هم که اینجا توسعه دادیم میلوژی هست.فضای کاریمون فلت هست و محیطی فلت و خودمانی داریم.
کارت های ایندکس اسکرام برای تسک های روزانه
جلسه بازبینی کد
محل کار ( آمریکا )
یک اتاق از خانه ، دفتر کاری من هست . ۷۰ درصد زمانم رو اینجا کار میکنم ، الباقیشو یا میرم استارباکس یا کتابخانه مرکزی شهر.
میز من :
میز و صندلی که در بخش قبلی تصویرشو گذاشتم ،یکی از بهترین پیشنهادات برای برنامه نویسی هست. یادمه اینجا قبل از اینکه بخرمشون کلی تحقیق کردم ببینم چه جوریاست : صندلی رو ۵۰ دلار خریدم ، میز رو هم ۱۰۰ دلار.
یک مانیتور LG 21 اینج دارم که ۹۹ دلار خریدم. عادت دارم همیشه Dual مانیتور کار کنم.
کامیپوتر اصلیم یک لپ تاپ ASUS مدل v502L هست که از دیجیکالا ۳ سال پیش خریدم.ازش راضی هستم . ۸ گیگ رم داره ، سرعتش تازگی ها اومده پایین ( وقت نمیکنم ویندوز رو عوض کنم ، انشالله باید یک فرصتی پیش بیاد کلا یه حال اساسی بهش بدم ). برای همین برای برنامه نویسی رو مک بوک پرو کار میکنم.
مک بوک پرو رو یکسالی هست که خریدم ، برنامه نویسی هامو باهاش انجام میدم، هنوز رابطه خوبی باهاش برقرار نکردم.ولی انصافا سرعتش با کامپیوتر PC ام قابل مقایسه نیست.شاید در آینده یک PC با سرعت بالاتر گرفتم.
دیوایس هایی که دارم
یک گوشی Iphone 7 plus ، چون عکاسی میکنم و فیلم زیاد ضبط میکنم ابزار خوبیه ، از طرفی برای تست نرم افزار ها هم ازش استفاده میکنم.
یک گوشی Samsung s5 هم دارم که باهاش تست های اندروید رو میگیرم . آمریکا که میام کلا فقط برای تست ازش استفاده میکنم.
یک Ipad هم دارم که بیشتر برای مطالعه و وبگردی تو رختخواب ازش استفاده میکنم.
چارچوب برنامه نویسی
واقعیتش اینه که اینجا همه آینده رو درجاوااسکریپت میبینن ! من شخصا از استک MEAN خوشم میاد و بعد از ۸ سال دوری از برنامه نویسی ، تصمیم گرفتم روی این استک بیام، یه جورایی از ساختار مندی انگولار و سادگی نود جی اس خوشم میاد. از نظم و ماژولار کارکردن خیلی خوشم میاد.برای همین این استک رو انتخاب کردم. درضمن آموزش های راکت انصافا خیلی بهم در این زمینه کمک کرد.
ویرایشگر :
برای کدنویسی از vscod استفاده میکنم ، روی نود و انگولار ۶ کد نویسی میکنم، ، استارتاپ آکادمی هست که با کمک دوستام بالا آوردیمش. یه پلتفرم گام به گام آموزشیه.
لیست کارها :
کلا به لیست فیزیکی بیشتر از مجازی اعتقاد دارم . ولی بواسطه نبودن در ایران مجبور به استفاده از ابزار های مجازی هستم ، من معمولا از گوگل keep برای مدیریت کارهای گروهیمون استفاده میکنم.
من یک فریم ورک مدیریت کارهای روزانه هم برای خودم دارم که ترکیبی از ژورنالینگ ، تکنیک پامادور و todolist هست. یه چیزه من در آوردی هست که هر چند وقت یکبار به روزش میکنم.
اگر خواستید بهم در اینستاگرام دایرکت بزنید تا براتون بفرستم
مدیریت کارها
اول ترلو ، یعدش اومدم رو تسکولو و از تسکولو استفاده میکردم ، ولی نمیدونم چرا ترلو برام راحت تره ، الان تقریبا فقط از ترلو استفاده میکنیم.
مدیریت مستندات
فقط از گوگل درایو استفاده میکنم
طراحی واسط کاربر و تولید پروتوتایپ های اولیه
من طراح نیستم ، ولی بعنوان یک مدیر محصول ، برای اینکه ایده هامو به افراد منتقل کنم از AdobeXD برای طراحی سطح بالا و از Balsamiq برای اسکچ های اولیه استفاده میکنم. خیلی با این دو ابزار حال میکنم.
ارتباطات
من از تلگرام برای مدیریت و هماهنگی تیم هایی که باهاشون کار میکنم استفاده میکنم.
جلسات گروهی و مشاوره رو با اسکایپ یا Appear.in برگزار میکنیم.
یکسری از دوستان در ایران هستن که از تلگرام کلا استفاده نمیکنن ، برای ارتباط با این دوستان از واتس اپ استفاده میکنم.
روتین ها
من بر اساس تجربه و شناختی که از خودم دارم یکسری روتین های روزانه و هفتگی و ماهانه دارم ، البته این روتین ها رو همیشه ۱۰۰ درصد رعایت نمیکنم ولی سعی میکنم ۶۰ تا ۷۰ درصد رو همیشه رعایت کنم.
روتین های روزانه
این الگوی برنامه روزانه من هست
• ساعت ۵ صبح از خواب بیدار میشم.
• مطالعه یک کتاب در حوزه توسعه فردی ( الان رو کتابهای یونگم )
• مطالعه یک کتاب در حوزه تخصصی
• ورزش کششی
• مطالعه زبان
• صبحانه
• چک کردن شبکه های اجتماعی
• شروع فعالیت های روزانه از ساعت ۹
• ساعت ۱:۳۰ نهار
• مطالعه یک مقاله مرتبط یا دیدن یک فیلم کوتاه
• ادامه فعالیت ها تا ساعت ۷
• ورزش
• دوش
• دیدن یک سریال
• چک کردن شبکه های اجتماعی
• خداحافظی با اینترنت
• مطالعه
• خواب
نکته :فعالیت های توسعه ای و مطالعات رو گذاشتم اول وقت صبح ، اگر خواب بمونم از فعالیت و توسعه فردیم عقیب می افتم ، یه جورایی زود بیدار شدن رو با توسعه فردی خودم گره زدم و تجربه که تجربه خوبیه و برای من جواب داده
روتین های هفتگی
شنبه ها و یکشنبه ها ( در آمریکا ) و ۵ شنبه ها و جمعه ها در ایران این فعالیت ها رو انجام میدم.
مستند سازی کتابهایی که در طی هفته خوندم.
جلسات کاری با ایران ( وقتی آمریکا هستم ) = مثلا جلسات Demo ، Sprint Planning و…
سه شنبه ها : جلسات مشاوره با ایران
تنظیم هدف ها و برنامه های هفته جدید
مرتب سازی دسکتاپ + ایمیل ها
تماس با دوستان و خانواده در ایران
روتین های ماهانه
بررسی هدف ها ، سلمانی ، تحلیل مالی
سریال ها
سریال Black Mirror ، Fringe ، Person of Interest رو به شدت پیشنهاد میدم
الان هم دارم Castle Rock رو میبینم.
کلا سریال های علمی تخیلی خیلی نگاه میکنم و فکر میکنم خیلی میتونه در ایده پردازی و طراحی محصول کمک کنه .
نکته : در کلاسی که در پروداکت اسکول در آمریکا رفتم، یکی از مربیان دوره ،مدیر خلاقیت و نوآوری دیزنی لند بود که به شدت روی سریال Black mirror تاکید داشت. انصافا دیدن این سریال رو به همه پیشنهاد میدم.
کتاب ها
واقعیت اینه که تمرکزم الان روی خودآگاهی و روانشناسی یونگ هست، خیلی باهاش حال میکنم و فکر میکنم در توسعه فردی خیلی میتونه موثر باشه.
موسیقی
والا معمولا کارهای یاس و گروه بمرانی رو گوش میدم.بعضی وقت ها هم کلا میرم سراغ موزیک های نوستالژی خارجی مربوط به ما دهه شصتی ها ، مثل modern talking و bony M و…
ابزار های تولید ویدیو های آموزشی
تا الان ۲۰ ساعتی ویدیوی آموزشی تولید کردم که در این لینک فهرستشو میتونید ببینید .ویدیو های که خودم باید در تصویر باشم رو با گوشی آیفون میگیرم.سایر ویدیو ها که نیاز به اسکرین کست داره از کمتازیا استفاده میکنم. یک میکروفون Audio technical هم دارم که خیلی باحاله و حرفه ای هست ، یادگاراولین استارتاپم به نام آوابوکه !
در انتها امیدوارم این تجربه و معرفی ابزار ها و روتین های فردی براتون مفید واقع شده باشه.اگر دوست داشتید تجربیات منو در امریکا دنبال کنید ، میتونید از طریق وبسایتم ( همینی که الان درش هستین ) یا اکانت اینستاگرامم با من در ارتباط باشین.
موفق باشید.
سلام
خواب ظهر رو ولو نیم ساعت به برنامه تون اضافه کنید
خیلی در افزایش دقت ، تمرکز ، حافظه ، کارایی و طول عمر موثره
اگر تمام برنامه هاتون رو نوشتید ، چرخ زندگی تون طبق کتاب اثر مرکب دارن هاردی از برخی جهات گرد نیست و کمبود داره
بله درسته ، چرخ زندگی میزون نیست ، و اینو قبول دارم ف ولی در مراحلی از زندگی شما چرخ زندگیتون از حالت تعادل خارج میشه ، و این طبیعی هست و بسته به دوره های زندگیتون متفاوت هست.
سلام.
۱٫ اول که ویدئو معرفی این مطلب رو تو کانالتون دیدم فکر کردم تجربتون از استفاده از ابزارهای برنامه ریزی مختلف و اینکه به عنوان مدیر محصول معمولا چه کارهایی در زمان کاری انجام میدید رو توضیح دادید و چه بهتر میشد اگر اینها رو هم می گفتید.
۲٫ شما خیلی روی تمرکز تاکید دارید. چطوره که خودتون همزمان روی دو استارتاپ فعالیت می کنید یا همزمان مدیر محصول هستید و برنامه نویس هم هستید ؟
۳٫٫ توی روتین هاتون اثری از تعاملات اجتماعی غیر مجازی ندیدم. اونجا هیچ دوستی ندارید که در دورهمی ها و برنامه های دوستانشون شرکت کنید ؟
موفق باشید
درود
۱- در مورد ابزار ها و روشها در یک مجموعه پست دیگه مفصل صحبت میکنیم ( این پست مقدمه ای برای سنجش ذایقه مخاطب ها در این حوزه است ) ، پس انشالله در سلسله پست های دیگه معرفی میشه .
۲- مدیر محصول یک فعالیت میان رشته ای هست و اتفاقا همینه که کار رو سخت میکنه ، مدیر محصول بطور عمومی باید از کسب و کار و Business ( مباحث بازار ، مدل کسب و کار ، تحلیل رقبا ) و مباحث فنی ( تکنولوژی های فنی و قابلیت های اونها ، اینکه آینده به چه سمتی پیش میره ، پتانسیل های هر تکنولوژی چیه ، پیچیدگی های فنی چطوره ) و مباحث طراحی تجربه کاربری آشنایی داشته باشه ، این وظایف یک مدیر محصول عمومی هست ، البته مدیر محصولات تخصصی هم داریم ، بعضی ها تو هر کدوم از این سه بخش تخصصی میشن ! پس برنامه نویسی و تخصص و مطالعه در رشته های دیگه در اینجا به معنی عدم تمرکز نیست.در حالیکه یک باید هست. در مورد اینکه من روی دو استارتاپ فعالیت می کنم ، داستانش اینه که من از همون ابتدا وارد دو حوزه شدم = آموزش و تولید محتوا در حوزه کارآفرینی + فعالیت روی استارتاپ خودم ، الان قسمت اولش رو هم به یک کسب وکار تیدبل کردم . سرعتم هم درش کند هست به دلیل عدم تمرکز ، ولی ریسکشو پذیرفتم و روش کار دارم میکنم ، ولی زمانی که بهش تخصیص میدم رو عجیب متمرکز پیش میرم. خواستم بگم که از روز اول من همین دو شاخه رو پیش بردم ( طی این ۵ سال راه اندازی دکتر استارتاپ ) ، یه جورایی عادت کردم به مدیریتش.مدیریت دو بخشی زمان کاریم هست.
۳- در مورد تعاملات اجتماعی در روتین ها در بخش هفتگی تعاملاتی دارم ، ولی کلا وقتی میام آمریکا تعاملاتم بسیار کمتر میشه ! خیلی اهل مهمون بازیو اینا نیستم ، ترجیج میدم زمانش رو بزارم رو توسعه فردی و تولید محتوا و برنامه نویسی و همین چیزایی که باهاش حال میکنم !
حالا آقا این که جواب ما ، مشا چرا با نام مستعار و ایمیل غیر معتبر پیغام میزارین ، اینقدر من مخفوووووف هستم و غیر قابل تعامل 😀
به خدا ترس نداره…سئوال پرسیدی ما هم جواب دادیم.
پس با توجه به اینکه برنامه نویسی رو جهت تقویت نقش مدیریت محصول خودتون کار می کنید این رو میرسونه که شما جزء افرادی هستید که اعتقاد به فنی بودن مدیر محصول دارند. این قضیه به یک بحث اینکه اول مرغ بود یا تخم مرغ تبدیل شده. خیلی از مدیر محصول های شرکت های بزرگ میگن نیاز نیست مدیر محصول فنی باشه و خیلی ها هم میگن باید باشه. فکر کنم در نهایت این برمی گرده انتخاب نهایی خود شخص.
ایشالا هر وقت فرصت کردید یک پست هم راجب ابزارها و روش ها بذارید.
راستی یونگی بودنتونم تبریک میگم. من خودم خیلی یونگ روقبول دارم. بنظرم از استادش فروید خیلی درک عمیق تر و بهتری داشته. واقعا حیفه که ما تو کشورمون از وجود درمانگران معتبر یونگی بی بهره هستیم و نهایتا کتاب هاش رو میتونیم بخونیم.
در رابطه با ناشناس بودن هم باید بگم که من بالشخصه معمولا در کامنت هایی که زیر پست ها میذارم ناشناس عمل می کنم 😀 و مخوف کجا بوده شما خیلی هم باحالی وچشم از ایمیل فیک استفاده نمیکنم 🙂
درود بر شما .
ببینید بحث مدیریت محصول بحث داغی هست ، اینجا در آمریکا چند نوع مدیر محصول داریم
مدیر محصول عمومی ( البته عموما در کسب و کار تخصص داره و عمیق شده و از فنی میدونه و UX هم بلده !
مدیر محصول فنی
مدیر محصول داده
و…
ولی من شخصا معتقد هستم باید فنی بدونه ، این مسئله اینقدر مهمه که یک دوره براش تعریف کردن
Coding for Product Management
در مورد یونگ هم فدات لطف داری ، من خیلی باهاش حال می کنم و کتاب هاشو میخونم.
آقا در مورد ناشناس بودن هم دمتون گرم ، خوبه ! هر جور حال میکنی همون خوبه.
موفق باشید
سلام. میشه برای خودآگاهی و توسعه ی فردی یک سری فیلم و کتاب معرفی کنید؟ پیشاپیش سپاسگزارم.
فرزانه جان ، در مورد خودآگاهی و داستان های مرتبط من رفتم سمت یونگ و مطالعات یونگی ، یه جورایی باهاش حال کردم.
من یک دوره مربی گری ذهن آگاهی یا Mindfulness رفتم.تو آمریکا .
فیلم :
دیدن انیمیشن رنگو ، Inside Out ، زوتوپیا ( حتما در کنار اینها نقد هاشونو بخونید )
کتاب قدرت لحظه حال = برای ذهن آگاهی مناسبه = نسخه صوتی اش در وبسایت نوار هست.
کتاب سفر قهرمانی از موسسه بنیاد فرهنگ زندگی ( سهیل رضایی ) خوبه !
در ۴ هفته اول دوره کارآفرینی ناب هم ما روی خودآگاهی تمرکز ویژه ای داریم.
کارهای دکتر شیری رو هم دنبال کن ، چند تا دوره خوب دارن.
شرح حال خواندنی و جذابی بود.
از فریمورک کاغذی که برای مدیریت روتین روزانه ابداع کرده بودید خوشم آمد. ایدهی جالبی است.
هر جا که هستید، شاد و موفق باشید.
واقعا از حرفاتون لذت بردم توی حرفاتون گفتید با آنگولار ۶ کار میکنید منم ۹ ماهی هست که آنگولار کار میکنم و واقعا از کار باهاش لذت میبرم و اولین آموزشی هم که دیدم از سایت راکت بود و باید اعتراف کنم که برای شروع واقعا فیلم آموزشی عالی بود ولی خب هنوز خیلی مونده تا حرفه ای بشم و متاسفانه هنوز در ایران خیلی جا نیوفتاده و اگه به مشکلی بربخورم به سختی باید حلش کنم اگه امکانش هست بگید برای یادگیری آنگولار از چه منابعی استفاده میکنید.
درود بر آتنای عزیز ،
برای انگولار و نود دوره های راکت که عالی هستن.
یک دوره هم هست در یودمی که آقای موش همدانی ( که ایرانی هست ) داره فوق العاده است ، یعنی عالیه ، برنامه نویسی رو به یک سبک حرفه ای و اصولی انجام میده.
در ضمن اگر پایه هستی پروژه مشترک انجام بدیم که بیشتر یاد بگیریم.
اگر علاقه مند بودی یک ایمیل بهم بزن mahdi.alipour.sakhavi@gmail.com
عالی عالی
منتظر ادامه این پست جذاب هستیم تا با روتین های یک فرد موفق بیشتر آشنا بشیم
بنظرم خیلی خوبه که افراد موفق دیگر ایرانی هم همچنین پستی رو منتشر کنند
مابین این صحبت ها و پست ها، نکات خیلی خوب میشه برداشت که خیلی بدرد میخوره
ممنون
سلام دوست عزیز
تشکر میکنم ازمطلب جداب ودقبق شما
میشه لطف کنید مطلب درمورد استارت آپ هایی که درحوزه رشته مکانیک درایالات متحده آمریکا فعال هستند تهیه فرمایید.
تشکرخیلی
حتما به روی چشم . انشالله فرصت بشه کلی مطلب دارم در این زمینه.
سلام بر دکتر استارتاپ عزیز
خیلی ممنونم که روتین هاتونو با ما به اشتراک گذاشتید .من سالهاست که از مطالبی که شما به اشتراک میگذارید استفاده میکنم. ممنون میشم اگر در رابطه با هوش تجاری یا همون BI و فرصت هایی که در ایران و آمریکا نظرتون رو بدونم .
متشکرم
درود بر شما . حتما چشم …تمام سعیمون میکنم بابت این موضوع